ae ceramics

Av Anny Follesøy

På hvilke måte kan spiseopplevelser og matgleder økes ved hjelp av utforming av et servise og dens visuelle identitet?

Dette prosjektet utforsker forholdet mellom mat og design, og hvordan design påvirker vårt emosjonelle forhold til mat. Vi lever i en verden der vi er mindre og mindre tilstede i øyeblikkene, dette blir spesielt synlig i måltidssettinger og har satt sitt preg på våre spiseopplevelser. Gode samtaler rundt kjøkkenbordet byttes ut med take away foran TV ́en. Telefonen har fått en like fast plass på spisebordet som gaffelen ved måltidet. Vi har nå, et større behov enn aldri før, å samles, møtes og dele sosiale opplevelser og være tilstede i øyeblikkene. Mitt bachelorprosjekt tar for seg et identitetsdesign til en keramikkolleksjon med mål å styrke opplevelsen og sanseligheten ved et måltid og forsterke spiseopplevelser og matgleder.

Visualiseringen består av keramikkprodukter, logo og tilhørende bokstavformer, fotografi, ulike typer forpakning, og andre typer papirbaserte elementer, som visittkort, sanselige klistremerker og en informativ håndbok som bringer brukeren inn i verden til ae ceramics. Håndboken inneholder ulike metoder man kan benytte seg av for å være mer tilstede ved bordet, blant annet ulike interaksjonsmomenter som bringer mer sanselighet og nærhet inn i måltidet.

Mer info om prosjektet og bilder finner du på annyfo.no.

ALT

Anny Follesøy (NO)

Anny er en visuell kommunikatør og kaffeelsker, med bakgrunn som kokk. Hun kobler gjerne sammen sine kunnskaper innen kokkebransjen opp mot designfaget, og trekker mange kreative og faglige likheter mellom bransjene som hun bruker til sin fordel i sine prosjekt. Innen designfeltet interesserer hun seg mye for identitets- og pakningsdesign, og arbeider like gjerne på digitale som fysiske flater. Temaer hun tar for seg har alltid menneskene og naturen i tankene. Dette er noe hun kommer til å ta med seg videre når hun nå skal bygge på sin utdannelse med en mastergrad i design, ved Fakultet for kunst, musikk og design i Bergen.